Името на Лорер не е за подценяване като избор за бъдещ премиер.

Това обяви депутатката от ИТН и бивша председателка на НС Ива Митева пред "Събуди се" по "Нова телевизия.

Според нея Никола Минчев също може да бъде включен в списъка с потенциални министър-председатели, ако бъде съставено ново правителство.

"Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, но може би ще има и други имена. Името на Лорер също не е за подценяване. Мисля, че той има по-големите опит и знания.  Но колкото повече имена има на масата, толкова по-добре за страната ни", каза депутатката.

Митева подчерта необходимостта да се състави ново правителство, вместо да се ходи към нови избори. 

"Ако наистина сме отговорни политици, трябва да вървим към нов кабинет. Би трябвало да видим, че хората ни вкараха във властта с много надежда и очаквания, че хората не искат избори, че в очите им има много отчаяние и гняв. Вярвам все още в новия кабинет!", каза тя. 

Според ИТН третият проучвателен мандат ще бъде връчен на “Демократична България”.

"Тя може най-много да обедини колегите от ПП, в същото време успява да говори добре и с БСП. В този момент е много важно да намерим този обединител между нас", отбеляза Митева.

Тя заяви, че от ИТН полагат усилия "да изоставят емоциите" и да бъдат по-диалогични, в името на това да има коалиция.

"Опитваме се да преценим ситуацията по-трезво, да оставим емоциите, разумът да излезе на преден план, да преценим риска и да преценим какви ще са последиците", каза тя и допълни, че от партията не биха искали да работят с отцепилите се депутати в една евентуална нова четворна коалиция.

На въпрос дали ИТН ще подкрепи закона за КПКОНПИ Митева категорично заяви, че партията има "сериозно отношение към борбата с корупцията".

“Законът за корупцията е закон писан на коляно, писан за няколко часа, закон, който показва как не се прави законодателство. Ние ще подкрепим този закон, но ще трябва да седнем и да го преработим, защото там има много проблеми".