"Левски" записа първа победа за сезона в новия шампионат - 5:0 над новака "Спартак" (Варна), който вече е с две поражения от 2 кръга. През следващата седмица “сините” приемат солунския ПАОК в първи двубой от Лигата на конференциите. 

"Сините" притиснаха съперника си още от първите минути, но гол падна едва в 40-ата след ефектно изпълнена дузпа от Филип Кръстев. Дотогава основна заслуга гостите да опазят мрежата си имаше вратарят Иван Дичевски.

След почивката домакините продължиха с пропуските, преди Билал Баби да удвои в 69-ата и да направи резултата 3:0 в 83-тата. Варненци рухнаха и допуснаха още две попадения - на Филип Кръстев в 87-ата и Марин Петков в добавеното време.

ЦСКА-София обаче развали добрите впечатления от старта си в Първа лига при гостуването си на “Локомотив” в столичния квартал “Надежда” - 1:1. Карлос Франса откри в 21-ата от дузпа. 

Едва в 90-ата влезлият като смяна Брайън Морено изравни. “Локомотив” не бе далеч от втори гол през първата част, като изнесе добър мач. 

А ЦСКА-София отново прояви старите слабости в градивен план и при създаване на голови ситуации. Такива почти липсваха.

В петък “Лудогорец” се справи с “Локомотив” (Пловдив) - 2:0, а в битка между съименници във Враца местният “Ботев” взе връх над пловдивския в зрелищен сблъсък - 3:2. Гостите наваксаха от 0:2, но в края си тръгнаха победени.

“Левски” приема ПАОК в четвъртък от 20 часа. В същия ден ЦСКА-София гостува на “Македония Гьорче Петров” от 18:30 (може да настъпи промяна, тъй като стадионът още не е потвърден). Програмата за българските отбори открива “Ботев” в сряда срещу “Апоел” (Никозия) от 20 ч. на стадион “Васил Левски”.

А още във вторник от 20:45 ч в Разград “Лудогорец” ще спори с ирландския “Шамрок” в Шампионската лига.