Най-добрият начин за излизане от кризата са нови избори, защото сегашният парламент е напълно изчерпан. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на консултациите при президента Румен Радев, които той провежда днес с парламентарните сили преди връчването на третия мандат за ново правителство в рамките на настоящия парламент.

[[nid:129944]]

По думите на Костадинов сегашният парламент е фалирал както морално, така и управленски, идейно е напълно "импотентен", има проблеми със събирането на кворума. Според него не е  много сигурно дали ще се повтори същата ситуация в следващия парламент. Той добави, че тази политическа криза била създадена от хората, които сега искат да я разрешат, създавайки ново правителство. 

Костадинов каза, че ситуацията е непредсказуема с оглед на това, че има тежка международна обстановка, която продължава да се усложнява. Точно поради тази причина нагласите и настроенията на гражданите могат да се променят буквално в рамките на дни и часове. Затова според Костадинов най-доброто решение за успокояване на обществената нагласа са новите избори. 

Президентът Радев отново каза, че въпросът за властта е важен за решаването на политическата криза, но хората очакват ефективни решения от отговорните институции, най-вече от парламента. Проблемите остават и дори могат да се задълбочат поради липсата на Народно събрание и опасността след предсрочни избори да се повтори същата политическа конфигурация в парламента.