Капитанът на аржентинския национален отбор Лионел Меси даде пространно интервю за телевизията Movistar, в което говори за себе си, миналото, накъде върви футболът и, разбира се, откриващото се в неделя Световно в Катар.

Латиноамериканците, традиционни фаворити на всеки Мондиал, вече са в Абу Даби, където тренират.

Аржентинският гений заяви, че не харесва популярността си, би искал да не го разпознават на всеки ъгъл.

„Има и лоша страна да си Меси. В много неща бих искал да остана незабележим. Да не привличам вниманието върху себе си и да не се чувствам, че съм наблюдаван през цялото време. Свикнал съм с това, рече Лео. 

Моето семейство е моето убежище. Познавам жена си от седем-осемгодишен. Когато пристигнах в Барселона, нямахме връзка и разговаряхме веднъж седмично и набързо, за да не е много скъпо. През целия си живот имах тази връзка в главата си.”

“Десетката” констатира, че е все по-трудно да се появи нестандартен играч, който се отличава, тъй като всичко в съвременния футбол е подчинено на тактиката. 

„Мисля, че футболът се промени много. Сега е трудно да се види играч, който е изключителен. Защото от малък си принуден да играеш по определен начин. По-скоро става въпрос за тактика. Днес е ясно, че всеки отбор прави живота труден за някого, без да има изключителни играчи, които играят по тактически организиран начин.”

Меси определи Франция и Бразилия за големите фаворити за световната титла в Катар. Звездата отличи и състава на Испания, който по думите му може да стигне далеч, въпреки младостта си.

"Всеки противник е труден по един или друг начин. Не забравяйте, че нямахме много срещи с отбори от Европа. Но и тези отбори не обичат да играят срещу нас. На европейските отбори им е трудно с южноамериканците, коментира звездата на ПСЖ. - Мисля, че пристигнахме в Катар навреме. Но не трябва да обръщаме внимание на истеричните мнения на хората,  които ни обявиха предварително за шампиони.”

Единственото персонално име, което Меси произнесе, бе на неговия съотборник Неймар.

“Необходимо е да вървим напред в турнира стъпка по стъпка. Франция всява страх, има класни играчи и треньор. Бразилия също има много качествен състав, няма достатъчно баланс, но имат Неймар. Испанците са млади, но с ясна идея в играта", каза Меси в интервю за програмата Universo Valdano.