Съветник на украинския президент Володимир Зеленски каза днес, че Русия е сменила тактиката на война, за да принуди страната му да се съгласи на териториални отстъпки, съобщи агенция Укринформ, съобщава БТА.

"Русия е сменила тактиката. Тя вече атакува с по-мощни крилати ракети нашите градове. Защо? Защото от военна гладна точка (руснаците), както стана ясно, не умеят да воюват много добре", заяви Михайло Подоляк.

Съветникът на Зеленски отбеляза, че Русия е преминала към военна тактика, с която иска да предизвика масови панически настроения в Украйна, да изплаши хората и да ги принуди да оказват натиск върху правителството си да се съгласи на някакви отстъпки към Русия.

По думите му Русия влага също средства в своето проруско лоби на политическата сцена на други страни, за да получи подкрепа от него.

"Днес излезе нова статия на господин (Хенри) Кисинджър, в която той отново казва: "Трябва да се направят определени териториални отстъпки, тогава ще се появи възможност за спиране на войната", добави Подоляк.