"Байерн" (Мюнхен) представи вчера новото си попълнение - сенегалския национал Садио Мане, който подписа за три години с шампиона на Германия. Сделката с "Ливърпул" възлиза на около 40 милиона евро с бонуси, свързани с определени постижения за нападателя и новия му клуб.

А вечерта баварците показаха колко много държат на острието - името му грейна от външната страна на ст. "Алианц арена" с бели букви на червен фон. Както е известно, стадионът може да променя цветовете си.

"Садио Мане е една от звездите на международния футбол. Той ще вдигне атрактивността както на "Байерн", така и на Бундеслигата като цяло", заяви клубният президент Херберт Хайнер.

30-годишният Мане напусна "Ливърпул" след 269 мача и 120 гола. С "червените" той спечели всичко възможно, включително Шампионската лига през 2019-а и Висшата лига година по-късно. Сенегалецът обаче бе с изтичащ договор през 2023-та и това принуди "Ливърпул" да сключи сделката с германците.

Африканецът даде да се разбере, че иска да си тръгне още в края на миналия сезон. Той се бе разбрал с баварците, но пазарлъкът между двата клуба отне време.

"Радвам се, че най-накрая съм в "Байерн" (Мюнхен). Преговаряхме дълго време и интересът на клуба към мен се усещаше още от началото. Нямах съмнения в това и сметнах, че е време за ново предизвикателство", заяви Мане на представянето си.

Сенегалецът е третото попълнение на "Байерн" през сезона. По-рано на "Алианц арена" пристигнаха футболистите на "Аякс" Райън Гравенберх и Нусаир Мазрауи.

Много вероятно е Роберт Левандовски да напусне, въпреки че "Байерн" не го пуска на този етап или иска много пари от "Барселона". Ако това все пак стане, шампионът на Бундеслигата явно ще разчита на Мане за водещата голмайсторска роля.

"Ливърпул" пък вече счупи трансферния си рекорд, привличайки уругвайския нападател Дарин Нунес, явно с идеята за заместник на Мане.