Днес и в следващите два дни всяка вечер в центъра на София ще има протести по повод предстоящия вот на недоверие срещу кабинета. Особено интересно е, че протестите против правителството се организират от русофилската партия "Възраждане" и реално подкрепят ГЕРБ и ДПС, които винаги са декларирали безпрекословен евроатлантизъм.

"Възраждане", заедно с ГЕРБ. ДПС и "Има такъв народ", вече гласува за свалянето на Никола Минчев от поста председател на парламента.

Днес от "Правосъдие за всеки" организират "Марш за Европейска България - в защита на Парламентаризма и демокрацията!". Той започва от 18.00 часа от фонтана пред президентството.

"Предстои решителна седмица за бъдещето на България, за Правото, демокрацията и парламентаризма. Тази седмица ще реши няколко важни въпроса. Не просто дали ще продължи промяната, а дали ще има решителна битка с корпуцията и олигархията, която иска да си върне контрола върху държавата, дали ще продължи съдебната реформа и ще има ли върховенство на Правото, дали ще имаме своята истинска преспектива в Европа!

Старото статукво обедини сили, за да спре реформите и да опази каналите за големите грабежи, като не се посвени да включи в новата коалиция и партия, явно защитаваща интересите на агресора Путин. Ако се отиде на избори, този състав на ВСС остава, въпреки края на мандата му през октомври, защото няма да има парламент, който да избере новата парламентарна квотя в него. Гешев също остава главен прокурор, а съдебната реформа де факто спира. Не бива да допускаме това!

В дните до вота на недоверие трябва да се чуе гласът на свободните граждани, така, както започна това в четвъртък след свалянето на председатеря на НС, достойният Никола Минчев. Понеделник е първият от тези важни дни, в които ви призоваваме да се съберем, за да покажем кои сме тези, които един полудял кандидат за фюрер в НС нарича "фашистка измет".

ВРЕМЕ Е да защитим честта и достойнството си, бъдещето на децата си и името на страната си,

ВРЕМЕ Е за радикална промяна на целия корупционен модел за последните 12 години, за да продължим уверено напред, пътят явно е ВЕРЕН!

Ще се съберем пред Президентството, за да напомним и на Радев, че той бе защитен от същите тези хора, когато преторианците на Мафията го атакуваха преди две години, а сега е време той да подкрепи хората, които продължиха борбата след това, а не да говори с двусмислици и да повтаря опорките на шоумена и Ментата. Ще направим шествие до Народното събрание, защото там предстоят важните събития, от които зависи нашият живот. Там ще се присъединим към другите протестиращи граждани и ще напомним, че е нужно и Правосъдие за всеки!"

Това заявяват организаторите на протеста.

Във вторник и в сряда, дните, в които трябва да са съответно дебатите и гласуването на вота на недоверие към кабинета, ще се проведе "Национално шествие за подкрепа на правителството".

Този протест също е насрочен за 18,30 вечерта.

"Целта на събитието е да се проведе мирно шествие в подкрепа на правителството.

Нека всеки, който иска да бъде част от промяната да дойде пред Народното събрание на 22.06.2022 г. от 18:30.

Страната ни днес е в криза. Политическа, икономическа и дори такава на идентичността.

Води се битка с мафията, сраснала се с държавата ни.

Скандалите във властта станаха ежедневие.

И не на последно място - в Европа бушува безумна война.

България днес е на кръстопът и от нас зависи по кой път ще поемем.

Ще изберем демокрация или авторитаризъм, свобода или подчинение, смелост или страх.

Ние искаме да живеем в правова държава с върховенство на закона.

Искаме борбата с корупцията да продължи.

Искаме прозрачност, политическа и икономическа независимост.

Искаме достойно бъдеще като част от Европа!.

Заради всичко това подкрепяме настоящето правителство, защото не желаем джипки и каскети!

Сега е нашият шанс да заявим позицията си.

НЕ ИСКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ!

НЕ ИСКАМЕ ГЕРБ И ДПС НА ВЛАСТ!

Присъединете се към нас и споделете с близки, приятели и познати!"

Ето как от "Възраждане призовават своите симпатизанти:

Възраждане е в София.

Ще продължават, докато ги търпим!

Ние от Възраждане вече няма да търпим лъжите и  измамите на ПОДмяната‼

21 и 22 юни от 17:00 ч. пред Народното събрание.

#ОСТАВКА

Обявеното от партията на Костадинов мероприятие е пак във вторник и сряда, на същото място, където ще са и събиранията в подкрепа на правителството, но в 17 часа. 

Миналия четвъртък, когато бе свален Минчев, имаше протести в негова защита. Тогава събралите се освиркаха и ругаха лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Протестиращите не го пускаха да си тръгне, а най-цензурните скандирания по негов адрес бяха "Тук не е Москва" и "Рублите за вас - България за нас".

Няколко линейки минаха през кордона и хората решиха, че с тях ще бъдат извозени Костадинов и неговите депутати. След което последва скандиране "Копейката в линейката". Имаше и възгласи: "Бойко със пожарната", които призоваваха бившият премиер Бойко Борисов (по професия той е пожарникар - б.р.), да дойде с пожарна и да освободи Костадинов.

На другия ден от парламентарната трибуна Костадинов нарече протестиращите "фашистка измет", "платени соросоиди", които според него са организирани от американското посолство.

Той дори заплаши, че в България може да стане същото като в Украйна, защото и в Киев всичко е започнало с майдан.