Единственият начин да има правителство е с контактни групи. Това обяви бившият премиер Бойко Борисов по време на посещение в Широка лъка.

"Преди президентът Радев да връчи мандата, трябва да сме се разбрали, че ще стане. Не стане ли, няма да стане с втория, третия, нито десетия мандат и се отива на избори. Аз няма как да направя правителство само с ДПС и "Български възход", с "Възраждане" имаме съществени различия.

Склонен съм на всичко, което ще донесе спокойствие на българите и ще спрем да обвиняваме Радев, че не прави бюджет и не управлява добре, ние му натрисаме правителство, защото не можем да се разберем. Сядат и се разбират дали ще има правителство и тогава няма значение дали ще е с мандата на ГЕРБ или на ПП", добави Борисов.

Представители на ПП, БСП и ДБ обявиха по-рано през деня, че не възнамеряват да водят преговори с ГЕРБ за първия мандат.

Още вчера вечерта Борисов призова разговорите за правителство да се проведат преди връчването на мандатите. 

"Ще направя всичко възможно, за да има редовно правителство", увери той. "Сега чувам приказки, че нямало да е с първия мандат - да е с втория, ако не е с втория, да е с третия. Призовавам да се говори за правителство, преди да се раздадат мандатите. Няма как на нас да ни бъде отказано да направим правителство и след това да подкрепяме други".