ЦСКА-София победи с 3:1 като гост "Арда" (Кърджали) в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Това е първа победа за "червените" на този стадион, откакто "Арда" е в елита.

Те имаха и късмет, домакините направиха пропуски (и греда), а техен гол в самото начало беше отменен заради засада. "Арда" бе по-активният отбор през по-голямата част от мача, но грешки в отбрана лишиха домакините поне от точка.

Още в четвъртата минута Светослав Ковачев прати топката във вратата на ЦСКА-София. След близо триминутно преглеждане на ситуацията обаче съдиите прецениха, че Тонислав Йорданов е бил в засада, когато е получил топката, която след това подаде на Ковачев.

ЦСКА-София подобряваше играта си с напредването на мача и в 32-рата минута поведе. Центриране от дясно от корнер на Тибо Вион намери на близката греда Джонатан Линдсет и норвежецът с глава реализира за 1:0. 

До почивката нови големи опасности пред вратарите Анатоли Господинов и Густаво Бусато нямаше.

Второто полувреме започна по начина, по който стартира и първото - с по-активна игра на "Арда". Този път натискът на домакините се увенча с успех. В 56-ата минута ниско центриране от фаул на Иван Коконов намери Светослав Ковачев и той с левия крак простреля Бусато за 1:1.

Равенството обаче се задържа съвсем кратко. В 65-ата резервата Дюкенс Назон вкара за 2:1 при разбъркване след корнер. 

След гола "Арда" се хвърли в предни позиции в търсене на ново изравняване, но това не се случи. Вместо това в 90-ата минута гостите решиха всичко с трети гол, който бе отбелязан от друга резерва - Марселино Кареасо.

С победата ЦСКА-София води в класирането с 37 точки, с пет повече от "Лудогорец", който е и с два мача по-малко. "Арда" е на девето място с 23 точки.