"Днес започнахме принудителното премахване на незаконните постройки на „Веселото село“ в Борисовата градина.

След разчистването им още 7,5 дка ще станат част от парка."

Това написа във фейсбук профила си столичната кметица Йорданка Фандъкова, като от снимките става ясно, че и тя, и местният кмет Трайчо Трайков са на място.

И друго се разбира - че да се премахне едно единствено заведение в парка е отнело 4 години от датата на издаването на окончателната заповед. С всякакви хитрувания - включително собствениците са се крили, да не им бъде връчена заповед за доброволно изпъленине.

"Заповедта за премахването на незаконните постройки беше издадена през 2018 г. и очаквано беше обжалвана от фирмата, която ги е изградила. Преминахме през две съдебни инстанции и през май тази година Върховния административен съд потвърди премахването.

Дори и след това продължиха опитите за бавене. Благодарение на администрацията на община Пловдив, успяхме да връчим на фирмата заповедта за доброволно изпълнение, с което започва да тече срокът за премахване", пише още Фандъкова.

Тя отбелязва напредък и по втори такъв обект - оградата на къпалнята "Мария Луиза", свързвана с изключително близкия до Ахмед Доган - Румен Гайтански-Вълка.

С нея се връщат други 12 дка от парка, които са били "приватизирани", става ясно от фейсбук поста на кметицата.