Българският национал Филип Кръстев ще остане още една година в "Левски", който чака и още един трансфер до часове, обяви старши треньорът Станимир Стоилов на пресконференция.

Вчера в български медии се появиха информации, че това е нападателят Роналдо дос Сантош от втородивизионния бразилски "Баия", но "сините" все още не са потвърдили името на играча.

"Снощи в късните часове разговарях с (изпълнителния директор) Иво Ивков, който е на жребия за Европа. Очаква се само да си разменим договорите (с белгийския "Ломел"). Мисля, че всичко е уточнено и Филип ще остане за още една година", заяви Стоилов.

Кръстев е собственост на "Сити футбол груп", която стои зад "Манчестър Сити", а юношата на "Славия" е преотстъпен на "Герена".

"Надявам се до края на деня или най-късно утре да приключим сделката за новия футболист. Всичко е ясно като медицински прегледи и като договорка между нас и играча, но между клубовете има детайли за изчистване. Ние ще получим свободен трансфер, а те - процент от следваща продажба. Ако успеем да привлечем този играч, то селекцията ще приключи", завърши Стоилов.

Уважение към фаворита ПАOК, но не и страх

ПАОК е "изявен фаворит" срещу "Левски", но в "евротурнирите могат да се постигат неочаквани обрати", заяви Стоилов по повод жребия за Лигата на конференциите.

Той добави, че "сините" ще опитат да посрещнат гръцките вицешампиони на стадион "Васил Левски", за да дадат възможност на по-голям брой привърженици да бъдат на стадиона.

"Още преди жребия бе ясно, че сме непоставени. Падна ни се най-тежкият противник - гранд в Гърция, който от доста време наблюдавам и следя. Това е отбор, който свали веднъж "Олимпиакос" от върха и спечели титлата на Гърция. Нямаше обаче как да очакваме лек противник, тъй като дълги години отсъствахме от евротурнирите и си загубихме коефициента.

Ще подходим с уважение към ПАОК, но не се плашим. Искахме да участваме в Европа и това е добра възможност да зарадваме "синя" България с добра игра. В евротурнирите могат да се постигат неочаквани обрати, въпреки че на книга ПАОК е изявен фаворит. На терена обаче става всичко и печели този, който е по-достоен", заяви Стоилов в интервю за "Левски ТВ".

"Двата отбора имат прекрасни фенове и моето предложение е да играем на "Васил Левски", за да позволим на всички желаещи да наблюдават своя отбор. Едно е сигурно - привържениците ще направят футболно шоу, а ние сме задължени да отговорим на терена", завърши Стоилов.