Младежкият национален отбор на България до 21 г. завърши 1:1 като гост на връстниците си от Гибралтар в европейска квалификация от гр. Е. Дни по-рано и първият ни тим направи 1:1 там.

Селекцията на треньора Александър Димитров, която започна пресявките с афиширана амбиция за класиране на Евро 2023 в Румъния и Грузия, участва в записването на постижение за Гибралтар U21 - това е първата точка на състава в гр. Е.

България U21 най-вероятно ще завърши на предпоследното място с 10 точки от 10 мача (2 победи, 4 равенства). Уелс има 8 т., но в последния си мач приема Гибралтар, докато за нашите битката приключи.

Победител в групата и директен участник на Европейското догодина е Нидерландия. Вторият Швейцария също отива на шампионата като тима с най-добри показатели от подгласниците сред всички групи. Третото място е за Молдова с 12 т. 

Владимир Николов откри резултата в 57-ата минута, а в 83-ата Дилън Пийкок изравни от наказателен удар. Централният бранител Атанас Чернев беше изгонен с червен картон при дузпата, тъй като фаулира автора на попадението, получил извеждащ пас.

Българският отбор имаше превъзходство в по-голямата част от мача, създаде доста ситуации, но успя да стигне до гол чак в 57-ата минута. След това обаче нашите отстъпиха инициативата. Гол на домакините в 74-ата не беше зачетен заради нарушение при въздушен двубой. Изравняването дойде малко по-късно.

Срещата предложи и груби единоборства на моменти, като броят на изгонените можеше да бъде и по-голям.