Холивудската актриса Анджелина Джоли се срещна с папа Франциск след прожекцията във Ватикана на режисирания от нея филм "Несломен", предаде АФП.

Тя посети Ватикана заедно с две от децата си - Шило и Захара. Актрисата, носител на наградата "Оскар", е специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Джоли се срещна със светия отец в тронната зала на папския дворец. В началото на срещата тя целунала пръстена на Франциск и получила от него като подарък броеница, съобщи говорителят на Светия престол Федерико Ломбарди.

Папата обаче не могъл да види филма на Джоли, прожектиран специално за свещениците и монасите. В творбата се разказва за историята на спортиста Луи Замперини. През 1936 г. той участва в олимпиадата в Берлин, а през 1941 г. постъпва във ВВС на САЩ. През април 1942 г. самолетът му се разбива над Тихия океан. Той обаче оцелява, прекарвайки 47 дни на сал. Прибран е от японски войници, но после е изпратен за 2,5 години в лагер за военнопленници. Освободен е едва през 1945 г., след края на войната.