Рабех Маджер, бившият алжирски национал и легенда на "Порто", бе осъден на шест месеца затвор за счетоводни измами, обяви агенция Франс прес, цитирана от БТА.

63-годишният Маджер, който бе и селекционер на първия тим на страната си, е признат за виновен за фалшифициране на "данъчни декларации". Той е имал и съучастник в аферата, представен като Брахим М. от пресата. В началото юни прокурорът поиска 18 месеца затвор за бившия футболист.

Маджер доби световна слава с гола си с пета за "Порто" във финала за Купата на европейските шампиони през 1987 г. срещу "Байерн" (Мюнхен) - 2:1. Той игра и на две Световни първенства, като се помни участието му в "Испания 1982".

Двамата осъдени, които имат десет дни, за да обжалват присъдата, трябва да платят и глоба от 500 000 динара (3200 евро) на Националната агенция по издателство и реклама.

Рабех Маджер притежаваше два вестника - "Ал Балаг" и "Ал Балаг Ериади", като е продължил да получава обществени приходи за реклама от агенцията години след затварянето на изданията.

Той беше и селекционер на Алжир в продължение на осем месеца, преди уволнението си през юни 2018 г.