"Копейкин излъга своите избиратели, с парите им си купи къща, останалите ги обърна в евро и се ваксинира."

Тази реплика от парламентарната трибуна, отправена към председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов, взриви днес пленарната зала на Народното събрание и пред очите на посетители деца, настанени на трибуните, депутатите едва не се сбиха.

Репликата дойде от народния представител от "Продължаваме промяната" Искрен Митев, който от сутринта "дразни" Костадинов, известен с прякора Копейкин, като поводът са репортажите за това как си е купил луксозна къща с партийната субсидия, за това, че е върл противник на еврото, който си държи парите в... евро, както и за това, че една голяма част от парламентарната му група се оказа... ваксинирана.

При това - на фона на протестите на "Възраждане" срещу зеления сертификат.

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин се опита да тушира репликата - не знаел за кого се говори, но вече бе късно. Костадинов отиде при него с искане да се обясни, но Вигенин не му даде думата. Затова и "Копейкин" се надвеси над Митев, койтого хвана за вратовръзката. Някъде помежду се чу и реплика от председателя на "Възраждане" - нещо, свързано с разбиване на нос.

Лидерът на "Възраждане" се опита да си вземе вратовръзката, Митев я подърпа още малко, след което стана.

Наскачаха депутати и от двете парламентарни групи, а в този момент Вигенин обяви почивка. И прикани народните представители да посетят изложбата на "Майчин дом", по повод 1 юни, Деня на детето.

От залата се чу женски глас - "Деца, извинявайте!" - към децата на трибуните. Които обаче искрено се забавляваха с показното по зрялост в залата.

След почивката цялото депутатско воинство на "Възраждане" реши да даде изявление. Костадинов поиска извинение от групата на ПП и смирено говори за това как в неговата партия не си позволявали квалификации и лош тон - нищо, че често споменават тричане, бесилки и прочее, а в зала ясно каза "този тъпак", преди да отиде до мястото на депутата от ПП. Казаното от Митев било клевета. Произхода на средствата за къщата му бил ясен, а проверките показали колко е изряден.