Руска ракета, предназначена за удар по украинския град Харков, е уцелила грешната мишена - руския Белгород. Това съобщи по-рано днес в Twitter ръководителят на канцеларията на президента Зеленски Михаил Подоляк, цитиран от Ukrinform. 

"Русия искаше да удар Харков с ракета, но нещо се обърка. Ракетата удари жилищна сграда в руския Белгород. Мислите ли, че ще има разследване, ще бъдат ли наказани виновните? Не, на Путин му е все едно кого убива - украинци или руснаци", гласи цялото съобщение на Подоляк. 

Той подчертава и че "руските пропагандисти бързо ще измислят някакво фалшиво обяснение". И това наистна се случи - Русия обяви, че ракетата по Болгород е украинска. 

"Украинските въоръжени сили обстрелват Белгород", написа  губернаторът Вячеслав Гладков в "Телеграм", като поясни, че е била задействана руската противовъздушна отбрана.

Той каза, че освен Белгород под обстрел е попаднало и село Красное.

Припомняме, че отново днес стана ясно, че регионът около столицата на Украйна е ударен от произведени в Иран безпилотници камикадзе.

Спасителни екипи се втурнали към местата на пораженията, докато жителите на областта се събуждали от сирени за въздушна тревога за четвърта поредна сутрин след голямото ракетно нападение на Русия по-рано тази седмица.

Руски ракети са поразили тази сутрин над 40 украински градове, пък предаде Ройтерс.