Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Отстъпката от 25 стотинки на литър за заредено гориво - една от най-известните антикризисни мерки на властта - ще бъде отпускана срещу талон на автомобил. Така ще може да се проследи дали този автомобил е заредил възможните до 50 литра на месец с отстъпка или е преминал лимита, пише бТВ. 

Припомняме, че мярката трябва да влезе в сила от първи юли и е част от по-голям пакет, който би трябвало да намали натиска над гражданите и бизнеса заради високите цени на енергоресурсите и инфлацията. На практика 25 стотинки за до 50 литра на месец, означава, че месечната отстъпка на един автомобил ще достигне до 12,50 лв. 

Досега не знаеше и как точно бензиностанциите ще получат обратното парите, които дават като отстъпка на клиентите си. Сега вече е ясно, че отговорна за този процес ще бъде Националната агенция по приходите (НАП). На поставен въпрос за конкретиката на механизма, от Министерството на финансите отговарят: 

"Мярката ще се отчита като разход под формата на компенсация за домакинствата и ще се финансира за сметка на държавния бюджет. Направена е доработка на системата на бензиностанциите и как те отчитат към НАП, тъй като тези 25 стотинки трябва да бъдат възстановявени от държавата към тях. Това ще се случва с отчетите, които те подават."

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

К

50 литра по 25 стотинки е равно на 12 лева и 50 стотинки (месечно) -------------- Баси безумния популизъм

Защо?

Колко е според Вас? И кое е популисткото?
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

К

Първо - не според мен !!! Второ - 12,5 лв на месец. Това ще получи този който кара до 50 л. Аз карам над 200 литра месечно. Но не това е важното. Труда на чиновника (който ще трябва да обработи информацията за моите 12,50 лв, ЩЕ СТРуВА ПОВЕЧЕ от тези 12,50 лв. ЕТО ДО ТОВА ВОДИ ДИВАШКИЯ ПРИМИТИВЕН ПОПУЛИЗЪМ НА НИНОВА - до тъпа адмистративна безмислена бюрокрация.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.