Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"А кой да назнача, някой от фейсбук ли? Назначих Александър Морфов, защото е голям български режисьор и творец."

Така отговори министърът на културата Вежди Рашидов на въпрос на БГНЕС защо е назначил Александър Морфов за изпълняващ длъжността директор на Народния театър "Иван Вазов".

"Зад Морфов стоят 250 големи български артисти, които трябва да са обединени около кауза, мотивирани да работят. Театърът обича Морфов и го иска", каза Рашидов. По думите му театър има заради публиката, а публиката обича представленията. "Да спрем този начин на говорене, защото е талантлив човек, а всеки има характер и може да говори каквото си иска", коментира още Рашидов.

Запитан какво трябва да се случи, за да бъде изложена изнесената вчера колекция от картини от Корпоративна търговска банка, Рашидов отвърна, че за това отговаря прокуратурата.

"Единственото, което може да направим ние, е да ги съхраним, за да не бъдат загубени и да направим идентификация, за да кажем на прокуратурата кои са авторите, кои са картините и от кои години са", уточни културният министър. "Прибрани са на топло по бройки, има и скулптури. Ще се установи дали няма и копия. Сега са прибрани при Божидар Димитров, докато се установят нещата", каза Рашидов.

Според него ако прокуратурата конфискува произведенията, те ще се дадат на държавата, ако ли не - ще се върнат на собственика. 

Ключови думи

Коментари

Зукърбърг

Че какво му е на Фейса бе, джанъм?

Галиба,този Морфов си уплаши началника.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.