Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия отново призова Съветът на ЕС да вземе решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенгенското пространство за свободно движение.

Това се казва в първия годишен доклад „За състоянието на Шенген“, приет днес от ЕК.  Той е резултат от приетата през 2021 г. Шенгенска стратегия.

„ЕК смята, че България, Румъния и Хърватия изпълняват необходимите критерии , и отново призовава Съвета да предприеме необходимите стъпки за консолидиране на шенгенското пространство, като вземе решение, което да позволи на тези страни членки да станат част от него“, се казва в документа.

Същият призив е отправен и по отношение на Кипър. За островната държава обаче е изтъкнато, че това трябва да стане, след като бъде завършен процесът по оценка на изпълнение на критериите.

Докладът ще бъде основа за дискусии между евродепутатите и между вътрешните министри по време на Шенгенския форум на 2 юни и Шенгенския съвет на 10 юни.

Коментари

Свръхчовек

ЕК ще търгува Шенген за Македония . Само дето Киро забравя че тук сме Балканите и има конфликти още от времето на Цар Симеон , и нито той нито никой не може да ги реши . Балканският вариант на спора с Палестина и Израел

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.