Уважаеми хора,

Понеже срещате огромно количество антибългарска дезинформация*, обикновено предлагана под формата на мнения, ето няколко основни и елементарни факти, които ще ви помогнат да се ориентирате в морето от дезинформация.

1. Русия напада безпричинно Украйна.

2. Агресорът е огромен, разполага с ядрени оръжия (и предупреждава, че е готов да ги използва!).

3. За агресора човешкият живот - не само на чуждите граждани, но и на собствените му!? - няма стойност и няма значение колко цивилни лица ще станат жертва по време на агресивната война.

4. Нападната страна е далеч по-малка, преди 30 години се е освободила от ядрените си оръжия, защото днешният агресор тогава тържествено е обещал да спазва неприкосновеността на границите ѝ.

5. Войските на агресора разрушават, крадат, изнасилват, убиват...

Тези елементарни факти** са достатъчно ясни, за да ви накарат не само да не вярвате на дезинформацията и мненията, които се виждат по медиите (внимание: мненията не са факти!), но и да се запитате: какви ли, хм, хора са нашенците, които подкрепят агресора, които желаят лошото на нападнатата страна, както и онези, които тормозят украинските бежанци, имали късмета да попаднат в България.

---

* — Всяка дезинформация срещу ЕС е по даденост антибългарска и е насочена срещу интересите на държавата и народа.

** — По всеки от посочените факти може да се говори много, да се посочат данни, които ги подкрепят и т.н., и т.н., но това е тема за по-дълга статия, а не за кратък статус във Фейсбук.

Бел. ред. - коментара препубликуваме от фейсбук профила на Вени Марковски. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.