Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" след  6:1, 6:1, 6:1 за 94 минути в откриващия ден на френската надпревара.

Поставеният под номер 18 в схемата Димитров направи два пробива по пътя си към успеха в първия сет, който продължи едва 27 минути. Във втората част българинът взе подаването на съперника си три пъти, а в третия сет също нямаше проблеми и даде на Хирон само един гейм.

Първата ракета на България завърши мача с 28 печеливши удара и 2 аса.

В следващия си двубой Григор Димитров ще срещне хърватина Борна Чорич, победил испанеца Карлос Табернер с 3:6, 6:2, 6:3, 6:1.

България ще бъде представена и Виктория Томова, която попадна в основната схема от квалификациите като "щастлива губеща".

Двукратният финалист на "Ролан Гарос" Доминик Тийм отпадна от боливиеца Хуго Делиен в три сета - 3:6, 2:6, 4:6. Австриецът показа още веднъж, че му е много трудно да се върне във форма след тежката контузия на китката му и дългото отсъствие.

Тийм, който беше номер 3 в ранглистата, но сега се срина до №194, не е спечелил нито един мач от отпадането си на осминафиналите на турнира в Рим през май 2021 г.