Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Срещу Русия се води мащабна война в киберпространството и броят на кибератаките срещу страната се е увеличил неколкократно, заяви днес руският президент Владимир Путин на заседание на националния Съвет за сигурност, предаде ТАСС.

По думите му атаките, предимно дело на държавни структури, се нанасят от различни държави и са строго координирани. Той припомни, че във въоръжените сили на някои страни вече има специални кибервойски.

Същевременно Путин констатира, че киберагресията срещу Русия, както и санкционният натиск са се провалили като цяло. Това твърдение е в рязко противоречие с думите на шефката на Централната банка от преди десетина дни, в които тя заяви, че тежките моменти за руската икономиката тепърва идват.

На заседанието президентът призова за засилване на координацията на действията в помощ на руските производители в областта на информационните и комуникационните технологии и прикани членовете на националния Съвет за сигурност да помислят за създаването на единна държавна система за защита на информацията. Путин възложи на правителството максимално бързо да осигури внедряването на руски технологии в тази сфера, защото от 2025 г. ще бъде забранено използването на чуждестранни средства за защита на информацията.

Сред основните задачи пред държавата руският президент назова "кардиналното намаляване на рисковете, свързани с използването на чуждестранни програми, изчислителна техника и телекомуникационно оборудване", което е от голямо значение за националната сигурност и стабилността в обществото.

След заседанието на руския Съвет за сигурност неговият секретар Николай Патрушев съобщи, че е бил обсъден и приет проект на документ със заглавие "Основи на държавната политика за защитата на критичната информационна структура на страната".

БТА

Ключови думи

Коментари

Най-големият хакер бил хакнат!

Руските хакери под крилото на Кремъл направиха луди компании в много страни по света. Доживяхме най-големият побойник да се оплаче, че го били. Малко са го били, трябва още!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.