Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фермери в ЕС могат да получат до 15 000 евро, а малки и средни предприятия – до 100 000 евро.

Европейската комисия предложи извънредна мярка, според която страните членки на ЕС да имат правото да отпускат еднократни помощи в тези размери на фермери и компании от хранително-вкусовия и селскостопанския сектор, засегнати от значителното повишаване на производствените разходи. Поскъпването най-вече на енергията, торовете и храните за животни нанасят сериозни щети на селскостопанския бранш и селските общности. Те водят до проблеми с ликвидността и притока на пари за фермерите и дребния бизнес, свързан с преработката, пласирането на пазара и производството на селскостопанска продукция.

„След пандемията от COVID-19 фермерите бяха тежко засегнати от последиците на руското нахлуване в Украйна. Оцеляването на някои е заложено на карта“, изтъкна еврокомисарят за селското стопанство Януш Войчеховски.

Предложението трябва да бъде обсъдено от Европейския парламент и Съвета на ЕС. Ако то бъде одобрено, страните членки ще могат да използват за целта до 5 на сто от наличните си пари в бюджета на Европейския селскостопански фонд за развитие на селските райони (ЕРСФСР) за 2021-2022 г.

Плащанията трябва да бъдат извършени до 15 октомври 2023 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.