Съпротивително движение вече действа в Украйна и то има няколко различни форми, обяви Антон Герашченко, съветник на министъра на вътрешните работи на страната, цитиран от “Гордон”.

Има партизани, има специални части за определени цели, а има и разведка тип Мосад, добави той. Те действат не само на територията на нападнатата страна, а и на тази на окупатора.

„Много хора в Украйна чакат възмездие за това, което тези нечовеци правят на наша територия. Има информация, че тук-там в Русия се взривяват нефтени складове, барутни складове, военни части, газ експлодира в окупираните територии, нещо друго става...”, рече Герашченко.

Той отговори положително на въпрос за “звено за специални поръчки”, каквито през годините са сформирани из цял свят от Мосад. Но отказа да даде подробности - както Израел не признава официално, така и Украйна няма да го прави.

Като потвърждение на думите на Герашченко зачестяват информации в украински медии за взривявани руски позиции. Било то влакови композиции, складове, логистични центрове, военна техника и т.н., и т.н.

На 18 май в Мелитопол експлозия разтърси части от града, съобщи местната информационна агенция “РИА Мелитопол”. Взривена е бронирана руска влакова композиция с 10 вагона с резервоари за гориво, смазочни материали и т.н. Имало е и хора - руски военнослужещи.

Пак в Мелитопол, и пак по информация “Гордон”, партизани са убилил висши руски военни. Няма информация от Русия по въпроса.