Двама мъже - на 26 и 36 години, пострадаха при престрелка в София, информира МВР.

Инцидентът е станал около 22:20 ч. снощи на Околовръстното шосе. Сигнал в центъра за спешна помощ е получен почти веднага, а за шест минути на място вече е имало лекарски екип.

И двамата мъже са откарани във ВМА, след като е установено, че са простреляни в краката. Единият от тях - 36-годишният, е в по-тежко състояние.

Според първоначалните данни инцидентът е станал до бензиностанция, край кв. "Бояна". Предполага се, че е възникнало спречкване между две групи, което преминало в престрелка.

На мястото на инцидента тече оглед. 

Георги Йомов. Снимка CSKA.bg

Снощи в медии се появиха публикации, че са били замесени футболистът на ЦСКА-София и национал Георги Йомов, и приятелката му - фолк певицата Мария Цветкова-Ариа. На бензиностанцията е била паркирана колата на нападателя.

По този повод на сайта на "червените" се появи следното съобщение: 

"Във връзка с появилите се в определени медии твърдения, че футболистът на ЦСКА Георги Йомов е задържан от полицията, след като тази вечер е бил замесен в престрелка на "Околовръстното шосе" в София, бихме искали да Ви информираме, че пред ръководството на клуба националът сподели следното:

"Вкъщи съм, жив и здрав. Нямам нищо общо със случилото се. Дадох колата на брат си."

Какво точно се е случило ще установят органите на реда, като ние имаме пълното доверие в нашия състезател, че не е бил замесен в престъпление."