Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В Киев започна първото дело срещу руски военнослужещ за убийството на цивилен в Украйна, съобщи сайтът „Настояшчее время“.

Пред съда застана 21-годишният сержант Вадим Шишимарин, командир на подразделение. Той е обвинен в убийството на невъоръжен 62-годишен жител на селището Чупаховка в Сумска област.

Убийството било извършено на 28 февруари – 4 дни след началото на руската агресия в Украйна. Шишимарин убил мъжа с изстрел в главата, докато той карал велосипед и говорел по телефона.

Подсъдимият бил в състава на колона на 4-та танкова Кантемировска дивизия от Московска област. Тя била разбита от украинската армия. Шишимарин и още 4-ма военни откраднали частен автомобил и влезли с него в Чупаховка. По пътя видели мъж, който се връщал у дома с велосипед. Един от военните заповядал на Шишимарин да го убие от страх, че може да съобщи на украинските военни за групата руски нашественици. Сержантът отворил прозореца на колата и застрелял цивилния само на няколко метра от дома му.

Няколко дни по-късно групата била пленена от украинците.

Подсъдимият Шишимарин е заплашен със затвор от 10 до 15 години или до живот.

По настояване на прокурора делото ще бъде открито.

Коментари

Този боклук

да го настанят при бай Ставри по линия на търговския обмен между Украйна и България! Нататък ман@фите си знаят работата! Сапунче мамино! Въпреки, че и украинците биха се възползвали, знам ли...?!

В канала на Вл. Золотин има интервю с този военнопленник

Интервю с Вадим Евгениевич Шишимарин 19.03.2022 г. https://www.youtube.com/watch?v=szFMWbrftfs

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.