Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Предпочитанието на върховния представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел е междуправителствените конференции с Албания и Република Северна Македония (РСМ) да започнат преди Европейския съвет на 23-24 юни.

Дотогава София и Скопие трябва да разрешат споровете помежду си.

Това заявиха днес дипломатически източници в Брюксел.

Започването на тези конференции се смята за начало на преговори за присъединяване към ЕС.

Външните министри Теодора Генчовска и Буяр Османи ще се срещнат в Брюксел на 16 май, потвърдиха дипломатите. Тогава ще се състои Съвет „Външни работи“. Една от главните му теми ще бъде за Западните Балкани и влиянието на руската агресия върху сигурността на този регион.

За да започнат преговорите за присъединяване с РСМ, България трябва да вдигне ветото си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.