Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тази седмица учениците от 47-о СУ „Христо Данов“в кв. "Иван Вазов" в София ще се сдобият с градска зеленчукова градина и с класна стая на открито в двора си, съобщават от сдружение „Безопасни детски площадки“.

Как ще стане това?

На 13 май ученици с помощта на фондация"Корен" ще създадат  в двора на училището градска зеленчукова градина, изградена от палети. През март четвъртокласниците вече подготвиха разсад за вкусни чери доматчета и босилек.

За следващите два дни е предвидено изграждането на класната стая на открито.

От "Безопасни детски площадки" канят на 14 и 15 май доброволци, които да се включят в изглаждането на разчупено и модерно място за срещи и учене на открито, по проект на арх. Християн Георгиев. То ще е от палети. От доброволците се изискват базови умения на домашни майстори. Търсят се поне 10 души, за всеки от двата дни.

"Ще се потрудим, но и ще е забавно. Дори и деца могат да се включват, или поне да поиграят навън под надзор в училищен двор.

Ако дойдете на 15 май, ще можете да видите и как работи Радио София в неделя. Нашата приятелка Лилия Големинова ще направи традиционното неделно изнесено студио на открито и наживо от мястото на събитието с участието на общината, на успели хора от района, на интересни събеседници.

Събираме се за добра кауза, показваме на децата, че и ние можем с ЛЕГО, АМА ПО-ГОЛЯМО!", обещават от сдружение "Безопасни детски площадки".

Може да са запишете като доброволец и да видите подробностите на https://safeplaygrounds.bg/.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.