Проектът за интерконектора с Гърция, чиято реализация се бави с години и бе забавена и от служебния кабинет с мотива сбъркани документално имена, може най-сетне да получи Акт 16. И то преди 1 октомври (каквато бе последната крайна дата като пусков срок).

Това се разбра от думите на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който прави и днес инспекция по трасето. 

Строителят дал окончателен срок, че днес ще се завърши с малкото останали обекти, даже в събота вечер пратили снимки на Шишков на завършените пунктове. "Така че очаквам днес първият етап да бъде готов, което означава автоматично пристъпване към одобряване на екзекутиви и Акт 15. Предстоят протоколи и изпитвания (72-часова проба), като се надявам тази седмица да завършим документалната част. Така че да се стигне и до Акт 16", посочи Шишков пред журналисти преди началото на обиколката си. 

Ако всичко е готово се надявла другата седмица да започне работа държавно-приемателна комисия, която да приключи за два-три дни, тъй като били много напреднали в подготовката на документите.

"Моята идея специално е, ако можем да я завършим в края на другата седмица, началото на по-другата - да сме приключили с цялата документация", посочи служебният министър.

"Пропуски не е имало, имало е недовършена работа", отвърна той в отговор на журналистически въпрос относно работата на строителя. -  "Не знам дали са живяли с илюзията, че няма да ги завършат и така ще бъде въведено в експлоатация, но знаете, от четвъртия ден откакто съм министър, подех близък диалог със строителите, казах, че те ще бъдат най-облагодетелстваният строител в държавата, но успоредно с това ще бъдат и най-следеният. Ако забелязвате, това, което казах, се случи", самопохвали се Шишков.

Очаквайте подробности.