Здрасти, брато, викал понякога президентът на САЩ Барак Обама на британския премиер Дейвид Камерън. Това признал пред медиите на Острова самият министър-председател. Според неговите думи господарят на Белия дом често се обръщал към него с "брато", например, когато го питал как е. Камерън обаче не разкрил как самият той отвръща на това или пък как нарича в тесен кръг президента на САЩ.

Първият министър на кралството се похвалил с това фамилиярно обръщение като пример на отличните отношения между Вашингтон и Лондон. Според оценката на Камерън, която споделял и Обама, в момента връзките между Великобритания и САЩ са дори по-тесни и добри от времето когато начело на страните им бяха Маргарет Тачър и Роналд Рейгън. Както и при управлението на Тони Блеър и Джордж Буш-младши. 

Очаква се отношенията между двете страни и ръководителите им да бъде показно демонстрирано още този месец при посещение на Камерън зад океана.

Британската преса не за първи път издава приятелските отношения между правителствени и държавни ръководители. Употребата на жаргон при тях е често срещано явление. Навремето при прослушан запис на тв оператор бяха хванати думите на Джордж Буш-младши към тогавашния британски премиер Блеър - "Хей, Тони". Подобно закачливо обръщение също е жаргон и е преблизително същото като употребата на израза брато.