"Ниско прелитащ" водач на Ауди без видима причина навлезе в насрещното, отсече стълб и 3 дървета и смачка спирка на градския транспорт във Велико Търново. За щастие - за разлика от инцидента в София, при който бяха убити две момичета, на спирката не е имало хора.

Според бТВ водачът е около 20-годишен, а в Бърза помощ споделил, че няма спомен за случилото се.

Инцидентът се случва около полунощ. Тъй като за своя "подвиг" е избрал точно булеварда пред общината, камерите за видеонаблюдение на сградата на кметството са заснели произшествието, което светкавично се разпространи в социалните мрежи.

Автомобилът минава покрай сградата на общината, когато внезапно навлиза в насрещното, качва се на тротоара и последователно в права линия връхлита и събаря стълб на уличното осветление, три дървета и спирката.

"Един възрастен човек му помогна, като отвори вратата на автомобила, с цел да му помогне да може да диша, защото еърбегът му беше затиснал лицето. След това го извадиха", заяви пред медията свидетелят Калоян Георгиев.

Шофьорът е откаран незабавно в търновската болница.

"Бих казал, че е в умерено тежко състояние. Доста наранявания имаше по тялото, като цяло е имал късмет“, заяви д-р Александър Ватев от Спешна помощ към "МБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

По непотвърдена информация на телевизията пробата за алкохол е отрицателна. На кадрите ясно се вижда, че двигателят на аудито е излетял настрани от зверския удар.

На 5 юли Георги Семерджиев се удари в спирка в София, колата му се разсече на две и едната част уби две млади жени, които са били на тротоара по това време.

Само дни по-късно инцидент - близнак, при който БМВ помете без никаква видима причина спирка, имаше и в Пловдив.