Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

652-ма кандидати се явиха на писмения изпит за 29 длъжности "младши прокурор" в районните прокуратури. Това става ясно от съобщение на ВСС, а проста сметка показва, че за едно място в уж изпадналата в тотална имиджова криза прокуратура се борят по около 22-ма души и половина.

А общо допуснатите да участие юристи първо са били 892-ма, или - по близо 30,7 души за място.

Изпитът се проведе вчера, на 17 април, по обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 26 януари конкурс за въпросните 29 младши прокурори.

На конкурс са обявени 12 длъжности в СРП, 3 в Районна прокуратура - Варна, по 2 в районните прокуратури в Благоевград и в Пловдив, и по 1 в районните прокуратури в Кюстендил, Ихтиман, Ботевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Русе, Бургас и Сливен, пишат от Съвета..

"На писмения изпит се явиха 652 от допуснатите до участие в конкурса 892 кандидати. Те бяха разположени в свързаните помежду си зала 5 и зала 6 в сградата на Интер Експо Център. Пред тях и в присъствието на членовете на конкурсната комисия, бяха изтеглени казус по наказателно-правни науки и тест по Право на Европейския съюз правата на човека", съощава още пресцентърът на ВСС.

До устен изпит ще бъдат допуснати кандидатите, получили оценка не по-ниска от 4,50 на казуса и не по-ниска от 4,50 на теста.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.