Стадион "Христо Ботев" в Пловдив трябва да бъде въведен в експлоатация и да получи лиценз за мачове от Първа лига най-късно до началото на януари 2023 г.

Това обявиха от фирмата "ПИМК" - строител на съоръжението, като изразиха твърдо убеждение, че за старта на пролетния дял от шампионата "Ботев" ще може да домакинства на "Колежа", пише БТА.

Строителят уточни, че към днешна дата всички дейности, свързани с грубия строеж на съоръжението, са приключени, а довършителните работи във вътрешността на стадиона - на 60 процента.

Хидрозиолациионните покрития на трибуните на сектори „А“, „Б“ и „В“ са изпълнени. До края на месец септември ще бъде довършен и сектор „Г“ и ще се поставят всички външни и вътрешни дограми.

Фасадата на стадион "Христо Ботев" ще бъде готова през октомври, след което ще започне постепенен монтаж на стоманената козирка, която пък трябва да бъде напълно завършена през март 2023 година. Това ще стане възможно с отпуснатите 12 милиона лева от Община Пловдив.

Държавата отпусна пари за стадиона по време на последното засега правителство на Бойко Борисов. След това на няколко пъти Община Пловдив помагаше с допълнителни средства.