“Направих каквото можах за "Левски". Крайно време е да напусна българския футбол.”

Такова изказване направи пред журналисти старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов след победата на тима му над "Лудогорец" с 3:2 в Разград в първи полуфинал за Купата на България.

Той отказа да говори повече. И от снощи насам хвърли в тежки размисли левскарите, тъй като за всички е ясно, че негова е основната заслуга отборът да е напълно преобразен и вече да се мери с хегeмона "Лудогорец".

Не е ясно дали репликата е плод на емоции поради факта, че Стоилов получи червен картон за спречкването си с Игор Пластун от "орлите" след последния съдийски сигнал. Така ще липсва от скамейката на неделното дерби с ЦСКА-София. Или има и нещо друго.

Любопитно е, че малко повече от 24 часа по-рано оставка хвърли големият му съперник и приятел Стойчо Младенов - в лагера на "червените". Вчера цял ден нямаше официални изявления от ЦСКА-София, стана ясно само, че Младенов се е срещнал със собственика Гриша Ганчев и с неговия син Данаил.

Дори да остане на поста си, за който вече бе спряган сърбинът Саша Илич, любимецът на сектор "Г" също няма да е на скамейката - и той търпи наказание за изгонване. Днес се очаква развитие на казуса с треньорския пост в Борисовата градина.