Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство на САЩ по тенис срещу представителя на домакините Стийв Джонсън. 

Поставеният под номер 17 в схемата българин добре познава Джонсън. Двамата бяха съперници и в първия кръг на "Уимбълдън", когато българинът се отказа във втория сет заради контузия. Имат осем мача един срещу друг, като балансът е 5:3 в полза на Димитров.

При успех във втория кръг, Григор ще срещне Брендън Накашима (САЩ) или квалификант, а в третия кръг е възможен мач с италианеца Яник Синер.

В четвъртината от жребия, в която е Димитров, са още полякът Хуберт Хуркач (номер 8) и испанецът Карлос Алкарас (номер 3).

Защитаващият титлата си Даниил Медведев от Русия, който е поставен под номер 1 в схемата, ще открие турнира с мач срещу американеца Стафан Козлов.

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал започва турнира с двубой срещу участващия с "уайлд кард" австралиец Ринки Хиджиката, а най-балансирана изглежда втората четвърт на жребия, където са бившите финалисти в турнири от Шлема Стефанос Циципас, Матео Беретини и Каспер Рууд.

Часове преди тегленето на жребия сърбинът Новак Джокович обяви, че няма да играе в Ню Йорк, тъй като не е ваксиниран срещу коронавируса и не е получил разрешение за влизане на американска територия от местните власти.

Димитър Кузманов се класира третия и финален кръг на квалификациите последния за годината турнир от Големия шлем.

Пловдивчанинът, който все още търси първото си участие в основна схема на мейджър, постигна престижна победа над британеца Лиъм Броуди, номер 131 в света, с 4:6, 6:1, 6:4 за два часа и 11 минути игра.

На последното препятствие негов опонент ще бъде американецът Брендън Холт, номер 296 в света. Досега 29-годишният Кузманов и 24-годишният Холт не са играли един срещу друг.

Първата ни ракета при дамите Bиктория Томова също стигна до третия кръг на пресявките, след като елиминира Йоане Цугер от Швейцария - 6:3, 7:6 (10:8) за 1 час и 44 мин.

Следващата съперничка на Томова е Виктория Кузмова (Словакия), която се справи с 2:0 сета с Настася-Марияна Шунк (Германия).