Два клуба и двама олигарси си мерят влиянието, а БФС е косвена жертва. Така членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков определи ставащото в родния фубол в последните седмици пред екипа на БНТ в Катар. Той не конкретизира кои отбори и олигарси визира, макар да се подразбира.

Лечков коментира събитията с конгресите, протестите и санкциите, наложени от централата на клубове в опозиция, след мача България - Хърватия (1:2). Фенове на ЦСКА-София направиха палатков лагер в "Бояна", за четвъртък е предвидено спиране на движението на Околовръстното шосе, а за петък - шествие на жълтите павета.

"Протестни действия? Аз не виждам такива. Ние живеем в свободна държава. Два клуба, двама олигарси си мерят влиянието, ние сме косвена жертва. На нас няма как да ни влияе, на момчетата може би им влияе, каза бившият национал. - Нека не се месим в работата на съда. Ние нищо нередно не сме направили, ние си действаме по устава на БФС. На виждам защо трябва да влизаме в т. нар. Параграф 22."

Последното бе по повод поредния отказ за вписване на избраното миналата есен ръководство на съюза.

"В приятелските мачове е по-важна играта, а не толкова резултата. В никакъв случай не бих обвинил Десподов. Като цяло лично аз съм доволен от вложеното старание. Без да подценявам, че през първото полувреме играхме с резервите на Хърватия. Жалко, че мачът завърши така, при толкова създадени положения", каза Лечков по отношение на мача с Хърватия.

"Когато побеждаваш си голям, когато побеждаваш големи отбори. Пропускът на Доминик Янков? Не е лесно, но трябва да играе по-редовно в клуба си и тези неща не ги решавам аз", добави той.

България поведе на световните вицешампиони, но Кирил Десподов си съблече фланелката и получи втори жълт, съответно червен картон. Малко след това "ватрените" изравниха, а после направиха пълен обрат. В края нашите можеха да стигнат поне до равенство.