Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кметът на Мариупол каза, че градът му е "в ръцете на окупаторите" след седмици на обсада от руски сили, които изравниха града със земята, причинявайки неизвестен брой цивилни жертви и принуждавайки стотици хиляди да напуснат домовете си, предаде Си Ен Ен.

„Не всичко е в нашата власт“, ​​каза в телевизионно интервю Вадим Бойченко, кмет на Мариупол. "За съжаление днес ние сме в ръцете на завоевателите."

Бойченко призова за пълна евакуация на останалото население на Мариупол. В мирните времена градът на брега на Азовско море имаше над 400 000 жители.

"Според нашите оценки около 160 000 души сега са в обсадения град Мариупол, където е невъзможно да се живее, защото няма вода, няма ток, няма топлина, няма връзка", каза той и добави: "И това е наистина страшно ".

Според международни медии не е ясно дали битките в града продължават и в този момент.

Властите в Мариупол твърдят, че към 28 март от руските бомбардировки са загинали близо 5 000 жители, включително 210 деца. 

Украинските власти твърдят, че руските сили са попречили на хуманитарни конвои да се приближат или да напуснат безопасно града.

Проруски сепаратистки лидер каза в неделя, че около 1 700 жители на Мариупол се „евакуират“ всеки ден от града и околностите му, но украинските власти казаха, че руснаците всъщност извършват това, което описват като насилствено депортиране на хиляди в Русия.

Припомня се, че вчера в интервю за руски журналисти Зеленски заяви, че Украйна държи част от града под свой контрол.

Коментари

Лошо!

Голяма трагедя

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.