Италия няма да играе на финали на Световно първенство за втори пореден път. И отново след бараж. Европейските шампиони са в печал след загуба с 0:1 от Северна Македония в Палермо.

Александър Трайковски реализира красиво във втората минута на добавеното време. 

Македонците ще играят с Португалия, тимът на която също мина през драма - 3:1 срещу Турция в Порто. Домакините водеха с 2:0, гостите намалиха, а малко преди края пропуснаха дузпа.

Мачът е във вторник, а победителят отива на Мондиала в Катар в края на годината. Домакин е Португалия.

"Скуадра адзура" притисна съперника си от първите минути и успя да създаде положения в средата по полувремето, когато пропуснаха Доменико Берарди, Чиро Имобиле и Марко Верати. Гостите се бранеха, като поне го правеха добре.

Второто полувреме продължи в същия дух. Отново Берарди бе близо до гола. Вратарят Димитриевски имаше намеси.

Така македонците дочакаха момента си в добавеното време, когато Трайковски шутира пред наказателното поле и смълча повечето фенове на стадиона. Малко след това Жоао Педро можеше да вкара мача в продължения, но в този ден Фортуна не беше с Италия.

За Португалия всичко вървеше добре срещу Турция в Порто. Отавио откри в 15-ата, а Диого Жота удвои в 42-ата. "Трите щита" с лека ръка направиха пропуски за може би решаващо 3:0.

В 65-ата Йълмаз върна интригата - 1:2. В 84-ата минута съдията отсъди дузпа за Турция след разглеждане на ВАР. Йълмаз обаче прати топката над гредата. Стадионът за минути мина от едната крайност в другата, както и двете скамейки.

В добавеното време Нунес сложи край на интригата - 3:1. Кристиано Роналдо направи няколко пропуска. 

Швеция и Чехия играха продължения, а "трите корони" се наложиха с 1:0 с гол на резервата Робин Куайсон в 110-ата минута. На шведите предстои мач с Полша, която прескочи Русия без да играе, тъй като на руския футбол бе наложена изолация от ФИФА и УЕФА.

А Уелс надви Австрия с голове на Гарет Бейл в 25-ата и 51-ата (Марсел Забицер намали в 64-ата). "Драконите" чакат в решителния сблъсък Шотландия или Украйна, като мачът им е отложен заради войната.

Чакащите Шотландия и Полша играха контрола в Глазгоу, завършила 1:1. Пьонтек изравни в добавеното време от дузпа.