Деца от хоспис в Казан бяха подредени под формата на буквата "Z", за да изразят "подкрепа за руските военни". Това съобщи на 5 март Владимир Вавилов, председател на УС на "Фондацията за Анджела Вавилова", която се е посветила в подпомагането на деца с левкемия, предаде руската независима медия "Зона".

"Действието се проведе сутринта", съобщи Вавилов. – В него участваха наши пациенти, техните майки и целият екип – общо около 60 души. Хората се наредиха под формата на буквата "Z". В лявата си ръка държахме листовки със знамена на ЛНР, ДНР, Русия и Татарстан, а с дясната стискахме юмруци".

Инициатор бил самият Вавилов. По-рано той заяви, че напълно одобрява решението на руския президент Владимир Путин да проведе "специална военна операция" в Украйна. Според него това е трябвало да се случи отдавна. Вавилов твърди, че дори е искал да се запише като доброволец в Донбас преди три години.

"Когато нашата служителка в ЛНР загуби брат си и аз предадох документи на представители в Москва, попитах дали мога да отида в Донбас. Тогава ме попитаха на колко години съм, а след това ми отговориха, че не могат да ме вземат заради възрастта ми", обяснил Вавилов.

По данни на Украйна от началото на инвазията в страната са убити 32 деца, а 70 са ранени.