Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Обстановката в Украйна е доста нагнетена и бих призовал всички страни да се въздържат от провокации, защото е заплаха за сигурността на цяла Европа."

Това заяви днес пред журналисти на връх Шипка министър-председателят Пламен Орешарски. Той участва в церемонията по честването на 136 г. от освобождението на България от турско робство.

Според премиера случващото се в Украйна и Крим е заплаха за сигурността за цяла Европа. Той обаче увери, че българската държава има готовност за реакция при необходимост.

"Следим ситуацията ежечасно. Днес външният министър Кристиан Вигенин е в Брюксел на среща със своите колеги от общността. Очакваме позициите на останалите партньори от ЕС", каза още Орешарски. Той добави, че само държавният глава може да реши дали да свика Консултативния съвет за национална сигурност във връзка с украинската криза.

На тържествата тази година отсъстваха дипломати от страните, участнички в Освобождението, предаде Дарик радио. Това стана въпреки че организаторите на честванията обявиха присъствието като цяло на представители на дипломатическите мисии.

Премиерът уточни, че предварително се е знаело за отсъствието на дипломат от посолството на Украйна.

Участнички в нашето освободжедие са Русия, Украйна, Румъния и Финландия. Досега техни дипломати винаги са участвали в тържествата за 3 март.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.