В следобедните часове днес ще продължи да превалява само в източните райони и по Черноморието. В останалата част от страната облачността ще намалеее, на много места се очаква до слънчево време. Ще остане ветровито с максимални температури - между 7° и 12°, предаде БНТ.

През нощта валежите и в Източна България ще спрат, но там ще остане облачно. В сутрешните часове на отделни места в равнините и низините видимостта ще е намалена. Ще е почти тихо с минимални температури между минус 5° и 0°.

До обяд облачността и в източните райони ще намалее и утре ще преобладава слънчево време, Максималните температури ще са от 9° до 14°, в комбинация със слаб, в Източна България - умерен северозападен вятър.

В планините също ще преобладава слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър.

Температурите ще се повишат чувствително и максималните в курортите ще са от минус 3° на Алеко до 3-4° в Боровец и Пампорово. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите остава висока.

Времето в Европа

С валежи ще бъде и утре в северните и северозападни райони от континента, които остават под влияние на обширен многоцентров циклон. В следобедните часове ще завали и в северните части от Апенините, както и в северозападните райони от Балканите.

И у нас в събота облачността от северозапад ще се увеличава и до вечерта там ще завали дъжд, но в по-голямата част от страната ще остане слънчево. В неделя ще бъде ветровито, а валежи ще обхванат цялата страна, които с очакваното застудяване почти навсякъде ще преминат в сняг.

Валежите и застудяването ще продължат и в началото на новата седмица.