"На заседанието си днес КПКОНПИ образува и производство за конфликт на интереси срещу Николай Събев, министър на транспорта и съобщенията, и неговия заместник Илия Илиев. Производството е по постъпили сигнали и по медийна публикация в Afera.bg. В тях се твърди, че министърът на транспорта е продължил да бъде съдружник в частна компания след встъпването си в длъжност, а дейността на компанията се припокрива с неговите правомощия като министър – лице, заемащо висша публична длъжност."

Това съобщават днес от ръководената все още от Сотир Цацаров комисия.

И още:

"В сигналите се твърди и че Събев е назначил за свой заместник Илия Илиев с ресор „железопътен сектор“, въпреки съществуващите данни, че Илиев е свързан с частни дружества, чиято основна дейност е изграждане на железопътна инфраструктура."

Всъщност Илиев е сред уволнените вчера хора от екипа на Събев.

Иначе в останалата част на съобщението на КПКОНПИ се казва, че внася искове за над 14 млн. лв. Най-интересен от тях е близък на Васил Божков:

"В Софийски градски съд се внася иск срещу Александър Тумпаров. Той е обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Стойността на исковата претенция е 14 219 885,14 лв., като в нея е включена стойността на един недвижим имот и едно моторно превозно средство."