Прокуратурата разследва опит за убийство по особено брутален начин на Любомир Милчев, известен като Денди.

Светският хроникьор и преводач е бил открит в дома си в малките часове на четвъртък срещу петък вечер с тежка черпно-мозъчна травма. Настанен е в болница "Св. Анна" и е в изключително тежко състояние, бори се за живота си. Приведен е в медикаментозна кома.

В Софийска градска прокуратура (СГП) е докладвано съобщение за започнато досъдебно производство във връзка с опит за убийство на Л. М., съобщиха от държавното обвинение.

"Досъдебното производство е образувано в 06 РУ-СДВР на 18.02.2022 г. в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването, а именно – разпит на свидетел. Същото се води за това, че за времето от около 14:00 часа на 17.02.2022 г. до около 01:50 часа на 18.02.2022 г. в апартамент на ул. "Св. Иван Рилски" в гр. София е направен опит умишлено да бъде умъртвен Л. М. – престъпление по чл. 115 във вр. с чл. 18, ал. 1 от НК", посочват още оттам.

Известно към момента е, че Денди е бил открит в жилището си от приятеля си. 

"Има сериозна опасност за живота му. Приет в четвъртък – с тежка черпно-мозъчна травма.

За съжаление, шансовете да се пребори за живота си не са големи, той не е идвал в съзнание. Бит е брутално в главата", каза за Нова тв Антон Луков, говорител на УМБАЛ "Св. Анна".

Ударът едва ли е бил един - той е с множество фрактури на черепа, отоци и хематоми, каза Луков.

Вчера известни личности изразиха подкрепа за Денди. Други като Касиел Ноа Ашер призоваха за кръводаряване:

За сега ни остава само да се молим Денди да има късмет! 
Който желае да дари кръв / има нужда / може да го направи още утре в Национален Кръводарителски център на името на Любомир Илиев Милчев. От там дават бележка, която носите в Окръжна болница св. Анна! 
А от понеделник можете да кръводарите и в самата Окръжна. 
Но аз ще ида неделя - защото нещата са спешни. Ако някой знае какво е станало с кученцето на Денди - нека пише. Ще се намери приемен дом за него, докато надявам се от все сърце Денди се оправи! 

Приятели на известния бохем разпространяват и друго мистерия около историята - че е изчезнало любимото кученце на Денди - Хини (галено от Хининос).