Искате ли да се разходите до ръба на космоса? Това е възможно с Virgin Galactic, които отвориха нов рунд продажба на билети за туристическите си полети, които ще започнат тази година.

Това обаче ще излезе доста по-скъпо отпреди - сега билетите струват по 450 000 долара, с 200 хил. долара повече от ранната фаза на продажба, която приключи преди цели 8 години - през 2014 г.

600 души вече чакат своя първи суборбитален полет в космическия кораб USS Unity, който бе тестван от основателя на Virgin Galactic Ричард Брансън през юли миналата година. 

Полетът ще е 90 минути, включва пускане от самолет на 50 000 фута, пътуване с ракета до Линията на Карман, условната граница, в която атмосферата свършва и започва космосът (на 100 км височина от Земята), няколко минути безтегловност, страхотни гледки на планетата ни и плавно спускане обратно на нея.

Virgin Galactic все още не дава конкретна дата за полета, освен че ще излети от Ню Мексико. Космическите туристи ще трябва да отделят и няколко дни за подготовка.