Бившият американски президент Доналд Тръмп става DJ. Поне за две вечери.

Членове на клуба на бизнесмена "Мар-а-Лаго" в Палм Бийч, Флорида получили покани в сряда за събития на 4 и 5 февруари, на които "президентът Тръмп ще влезе в ролята на дисководещ", предаде "Гардиън".

"Музиката ще бъде невероятна, ще бъде много забавно и ще продължи до късно вечерта", уверява бившият държавен глава в поканите, цитиран от репортер на "Ню Йорк Таймс".

Все още не е ясно каква музика ще подбере DJ Тръмп. Бившият президент е запален фен на Елтън Джон, въпреки че изпълнителят забрани да се пускат негови произведения на встъпванего в длъжност на републиканеца преди 5 години.

За DJ Тръмп също се знае, че е използвал по време на митинги парчетата YMCA и Macho Man на "Вилидж Пийпъл", както и My Way на Франк Синатра.  

Партито вероятно е загрявка преди дългоочаквано събитие за набиране на средства, което Тръмп планира да проведе в края на февруари в "Мар-а-Лаго". Цената на билетите варират, като най-скъпите достигат до 250 000 долара. Целта на бившия президент е със събраните пари да подкрепи предизборните кампании през 2022 г. на кандидати от Републиканската партия.