Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия ще финансира проект за 78 милиона евро, свързан с газохранилището Чирен, съобщиха от ЕК.

Страните членки на ЕС постигнаха споразумение за предложението на Брюксел да инвестира 1,037 милиарда евро в пет трансгранични инфраструктурни проекта. Това ще стане в рамките на Механизма за свързване на Европа за трансевропейски енергийни мрежи (МСЕ – Енергетика).

Проектът у нас обхваща увеличаване на капацитета на газохранилището Чирен. Това е необходимо за регионалната сигурност на доставките в Югоизточна Европа, както и за намаляване на разходите за доставка на газ. Проектът също така подкрепя постепенното премахване на въглищата в региона, като улеснява прехода към чиста енергия.

Най-голямата сума за финансиране ще бъде отпусната на проекта за междусистемна връзка EuroAsia на стойност 657 милиона евро. Той е за подкрепа на първата междусистемна връзка между Кипър и европейската електроенергийна мрежа през Гърция.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.