Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Газопроводът "Северен поток - 2" може да бъде спрян, ако Русия нахлуе в Украйна. Това намекна пред Си Ен Ен председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предаде Ройтерс.

"Искам да бъда много ясна: нищо не е извън масата, всичко е на масата", каза тя в интервю снощи, отговаряйки на въпрос дали "Северен поток 2" ще бъде спрян, ако Русия нахлуе в Украйна.

Продължават дипломатическите усилия за преодоляване на кризата, до която доведе струпването на около 100 хиляди руски военни край границите на Украйна, посочва агенцията.

"Комисията отговаря за проектирането, оформянето и разработването на санкции /спрямо Русия/ - в областта на финансите, в областта на икономиката, в областта на технологиите", каза Урсула фон дер Лайен.

Тя посочи, че Европейският съюз е най-големият търговски партньор на Русия с дял от около 40 процента в търговията на стоки и най-големият чуждестранен инвеститор в тази страна, където 75 процента от преките чуждестранни инвестиции идват от блока.

"Тези числа ви говорят, че имаме силен лост и че ще е много болезнено за Русия" да засили агресията спрямо Украйна, посочи председателката на ЕК.

Тя добави, че работи много тясно с президента на САЩ Джо Байдън за стратегическо партньорство в енергийната сигурност.

Попитана дали Русия може да бъде отстранена от системата за международни разплащания СУИФТ, Урсула фон дер Лайен повтори, че нищо не е изключено. Тя обаче отказа да навлезе в подробности за евентуален пакет със санкции на ЕС.

Ключови думи

Коментари

Един там

Когато всички говореха за това, че СП 2 е политически проект Германия се правеше на умряла лисица. Когато Русия спря подаването газ за Европа и предизвика икономическа криза, Германия се правеше, че това е икономически проблем. Сега се сетила Мара да се побара и "ауууу, някой ми бърка под полата!"

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.