Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бронозвият Христо Ботев, който краси Благоевград, извади късмет... и този път.

Група потомци, за които вероятно (също) е загинал великият поет-революционер, са опитали да го откраднат, но не заради художествената му стойност, а заради прозаичния факт, че е от бронз.

За посегателството съобщиха от общината, като според Дейвид Арабаджиев от кметството те се сезирали по публикации в социалните мрежи.

Видно е, че неизвестни са успели частично да изместят бронзовата фигура от постамента, като първоначалният оглед е показал, че вероятно тя е била захваната с колани и дърпана с някакъв вид МПС.

Арабаджиев каза тази сутрин пред Нова тв, че бюстът е изработен от бронз и това е вероятната причина извършителите да са се изкушили от кражбата.

Освен че бюст-паметникът е отместен частично, откъртени са и плочки от постамента.

Засега не могат да се предприемат строително-ремонти дейности заради студеното време.

Нова тв съобщи, че от същия район неотдавна са откраднати и ламарините, които покривали местния драматичен театър.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.