Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Четвъртата доза от ваксината дава още по-сериозна защита, особено на най-възрастните, съобщи израелското здравно министерство.

Защитата при хората над 60 години е три пъти по-висока защита срещу Омикрон от тежко заболяване и двойна срещу преболедуване, сочат първоначалните анализи. Това е в сравнение с хора, получили трета доза преди поне 4 месеца.

Израел стана първата държава, прилагаща четвърта доза в края на миналага година, но министерството подчертава, че данните са прегледани от водещи академици и здравни институции в страната. Те са на 400 000 израелци, получили четири дози, и 600 000, получили три дози. Методологията е ползвана и преди в други изследвания, публикувани в New England Journal of Medicine, и ще бъдат обновени бързо.

Здравните власти в страната обмислят и премахване на вътрешните мерки, свързани със зелените сертификати - на повечето публични места в страната могат да влизат само ваксинирани, прекарали COVID-19 или с PCR в последните 72 часа. По принцип те изтичат след 8 дни, въпросът е дали ще бъдат подновени. Напълно ваксинирани са 66%, но почти всички най-възрастни имат трета доза, много - и четвърта.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.