Футболният "Марица" (Пловдив) за близо 24 часа бе блокиран край Истанбул заради снежната стихия в южната ни съседка. Това съобщи клубът в официалната си страница във Фейсбук. 

Вчера втородивизионният отбор трябваше да се качи на самолет за Анталия, където да продължи подготовката си за пролетния дял на шампионата. Това стана едва днес, близо 24 часа по-късно. И не по въздуха, а с клубния автобус, но и това не е малко. В него пловдивчани прекараха нощта.

"Отборът на "Марица" е блокиран от понеделник следобяд на около 20 км от Истанбул заради обилния снеговалеж. Пътищата към града са блокирани, затворено е и летището, а полетите са отменени, гласи пост във фейсбук, публикуван вчера привечер. - За ситуацията е уведомено посослството ни в Турция, от където обещаха съдействие. Иначе всички момчета от отбора, както и хората от спортно-техническия щаб, се чувстват добре и имат всичко необходимо.

След отваряне на магистралата и нормализиране на ситуацията ще бъде взето решение как ще продължи отбора. Един от вариантите е тимът да продължи към Анталия с автобус, тъй като полетите към момента са отменнени. По план "Марица" трябва да проведе зимен лагер в Анталия до 5 февруари, като по време на престоя си "жълто-сините" имат планирани четири контролни срещи."

Спасение, поне частично се оказва бензиностанция на пътя, от която играчите и треньорите си купуваха храна и вода - докато имаше такава. Вървяха в преспи.

По-рано днес имаше нова информация, която гласи следното:

"Момчетата от тима на "Марица" са добре и въпреки трудностите са в отлично настроение. Те се намират в крайпътна бензиностанция, където ще изчакат отварянето на трансконтиненталната магистрала в посока Истанбул. Към момента имат всичко необходимо. Генералното консулство в Истанбул, както и Външно министерство оказват съдействие."

 </p

 </p

В следобедните часове стана ясно, че блокадата е вдигната. Летището в Истанбул е затворено, но поне стана възможно придвижването с автобуса.